Italiaanse wijnen

Italiaanse wijnen

Italië is natuurlijk een land dat bekend staat om zijn kwalitatieve wijnen. Er zijn veel verschillende soorten Italiaanse wijn, afkomstig uit verschillende regio’s en gemaakt van verschillende druivensoorten.

Het is moeilijk om één wijn aan te wijzen als “de beste” Italiaanse wijn, omdat smaken en voorkeuren van mensen kunnen verschillen. Er is echter een aantal wijnen dat in het algemeen wordt beschouwd als zeer hoogwaardig. Daarmee bieden zij een uitstekende vertegenwoordiging zijn van de Italiaanse wijnindustrie.

Een van de meest gewaardeerde Italiaanse wijnen is de Barolo, afkomstig uit Piemonte. Barolo-wijnen worden gemaakt van de nebbiolo-druif en hebben vaak een hoge tannine en zuurgraad. Daardoor kunnen zij een aardse, truffelachtige smaak hebben. Deze wijnen zijn over het algemeen zeer geschikt om te bewaren en kunnen verbeteren met de leeftijd.

Een andere zeer gewaardeerde Italiaanse wijn is de Brunello di Montalcino, afkomstig uit  Toscane. Deze wijn wordt gemaakt van de sangiovese-druif en heeft een krachtige, volle smaak met tonen van rijp rood fruit en kruiden. Net als Barolo’s kunnen Brunello’s goed verouderen en verbeteren met de leeftijd.

Een derde hoogwaardige Italiaanse wijn is de Amarone, afkomstig uit de regio Veneto in het noordoosten van Italië. Deze wijn wordt gemaakt van gedroogde druiven en heeft meestal een volle, fruitige smaak met tonen van kersen en chocolade. Amarones zijn vaak wat zoeter dan andere Italiaanse wijnen en kunnen goed gaan bij gerechten met rijke sauzen of sterke kazen.

 

Een kijkje nemen bij een Italiaanse wijnmaker?

    Compare listings

    Vergelijken